Studenții din Chișinău sunt invitați să participe la prima ediție de cercetare socială Y-PEER privind necesitatea educație sexuale

Studenții din Chișinău sunt invitați să participe la prima ediție de cercetare socială Y-PEER privind necesitatea educație sexuale

Dacă ești tânăr, îți place să analizezi problemele din țara noastră și să propui soluții, atunci ești invitatul nostru în echipa de tineri cercetători Y-PEER Moldova.

Y-PEER Moldova este o rețea de tineri educatori de la egal la egal care oferă tinerilor cunoștințe în sănătatea sexual-reproductivă, cu scopul de a dezvolta deprinderi utile de viață.

Studenții selectați, vor participa la o cercetare socială, în cadrul căreia vor înțelege ce reprezintă educația sexuală și care este impactul educației sexuale pentru societate. Studenții vor fi capabili să analizeze problemele de educație sexuală din țară și să propună soluții.

ETAPELE CERCETĂRII SOCIALE

I-a etapă: ÎNVĂȚARE

Perioada: 18 – 20 aprilie 2017

Descriere: Tinerii vor beneficia de un curs  de instruire timp de 3 zile cu toate cheltuielile acoperite. La instruire tinerii vor învăța mai multe despre educația sexuală și starea lucrurilor din Moldova, privind educația sexuală a tinerilor.

A II-a etapă: STUDIU ÎN TERITORIU

Perioada: aprilie – mai 2017

Descriere: Tinerii care vor absolvi cu succes prima etapă, vor avea posibilitatea să intervieveze alți tineri din diferite localități ale țării și să facă o cercetare amplă privind educația sexuală în Moldova. Tinerii vor lucra în echipe câte doi.

A III-a etapă: ELABORAREA LUCRĂRILOR DE ANALIZĂ

Perioada: mai – iunie 2017

Descriere: Tineri vor avea ocazia să vorbească cu experți în domeniu, să participe la ședințe de lucru și să finalizeze concluziile cercetării individuale. Tinerii vor afla cum educația sexuală poate influența economia, sănătatea și nivelul de educație a societății.

A IV-a etapă: PREZENTAREA LUCRĂRILOR

Perioada: iunie 2017

Descriere: Cele mai bune lucrări vor fi selectate pentru prezentarea finală, care va avea loc în cadrul unui eveniment deschis, cu participarea tinerilor, profesorilor și factorilor de decizie de nivel local și național, din diferite localități ale țării. Autorii celor mai bune lucrări vor fi premiați.

A V-a etapă: PREZENTAREA în format scris

Perioada: iulie 2017

Descriere: Tinerii vor prezenta textul final al cercetărilor. Cele mai bune lucrări vor fi compilate într-un document comun, care va fi prezentat Guvernului Republicii Moldova.

Toți tinerii interesați pot aplica la atelierul de lucru până la data de 30 aprilie 2017 (inclusiv), completând formularul de mai jos: https://goo.gl/forms/NsJBegqeOVyKuGeV2.